Virtuele kunst is de nieuwe rage. De meeste mensen hebben het ondertussen wel eens langs zien komen op het nieuws. En er worden flinke bedragen voor betaald. De virtuele kunst waar het omgaat zijn NFT’s. Stukjes internet die je kunt kopen op verschillende beurzen. Zoals bijvoorbeeld bij Art Assen. Het is zeker een nieuwe trend die nog wel even aan zal houden.

Het is ondertussen een business waar miljoenen in wordt geïnvesteerd. Je kunt het een beetje vergelijken met traditionele kunst. Investeerders en verzamelaars hopen dat het in de toekomst meer waard wordt, zodat ze het kunnen verkopen en ervan kunnen leven.

Zijn NFT's de toekomst

Wat is een NFT

NFT staat voor non-fungible token. Het komt er grofweg op neer dat je een certificaat koopt van een stukje internet wat verkocht wordt. Dit certificaat wordt online opgeslagen en zorgt ervoor dat jij de eigenaar bent van het origineel.

Dit geldt overigens niet alleen voor virtuele kunst. Er zijn ook al NFT’s verkocht van tweets. Simpelweg alles wat op het internet staat, kan een NFT van gemaakt worden. En deze kan dan vervolgens weer verkocht worden en verder mee gehandeld worden.

Virtuele kunst

Het mooie van virtuele kunst is dat het verder gaat dan traditionele kunst en er zijn genoeg verschillende dingen die hieronder vallen:

Conclusie

Al met al is virtuele kunst en NFT’s zeker iets om in de gaten te houden. Er wordt door experts verwacht dat het dezelfde waarde zal behouden als traditionele kunst. En het is daardoor niet per se voor iedereen rendabel.

Als je een NFT wilt kopen kan je dat zeker doen. Verwacht alleen niet dat je er stinkend rijk van gaat worden. Dat zal hoogstwaarschijnlijk niet zo maar gebeuren. Het is echt een leuke nieuwe manier van verzamelen. En het haalt verzamelen daarmee dan ook naar de 21ste eeuw.