Art Einhoven

Art Eindhoven: De Eindhoven Art Fair

De Eindhoven Art Fair wordt jaarlijks gehouden in Eindhoven. Het is een interessante kunstbeurs waar de vakjury de beste talenten uitkiest die mogen komen. Iedere kunstenaar kan zich aanmelden en vervolgens zal er een keuze gemaakt worden. Dit zorgt er voor dat de kunst die je hier te zien krijgt over het algemeen van hoge kwaliteit is, wat het zeker een leuke dag maakt om een uitje van te maken. Normaliter wordt het evenement in april gehouden en kan iedereen die dit wilt er een kaartje voor kopen.

Doordat een vakjury de kunstenaars uitkiest, is Art Eindhoven internationaal bekend en wordt het ook hoog aangeschreven. Het is misschien wel een van de grootste kunstbeurzen van Noord-Brabant.

man-enjoying-the-modern-art.jpg

Soort kunst

Het soort kunst dat je kunt verwachten hier zal elk jaar weer anders zijn. Het ligt er heel erg aan waar de vakjury dat jaar op let en wie er in de jury zitten.

Over het algemeen zijn er veel verschillende soorten kunsten aanwezig en veel verschillende kunstenaars. Het mooie is dat de kunstenaars zelf ook aanwezig zijn, waardoor je een gesprek kunt voeren met de kunstenaar alvorens je het kunstwerk koopt. Je koopt het altijd rechtstreeks bij de kunstenaar zelf.

Art Eindhoven informatie

Art Eindhoven is gestart in 2015 en houdt jaarlijks zijn kunstbeurs. Over het algemeen gebeurd dit in april, maar soms kan dit niet. Zo is de 2021 versie in september gehouden. Het is daarnaast altijd, zoals misschien wel te verwachten viel, in de stad Eindhoven.

Om specifieker te zijn, meestal wordt deze kunstbeurs gehouden in het Klokgebouw. Dit is een oud fabriek van Phillips. Dit geeft de beurs zeker een hele leuke sfeer mee. De beurs wordt over twee dagen gehouden en dat zorgt ervoor dat je wat meer tijd hebt om daadwerkelijk naar de beurs te kunnen gaan.

Conclusie

Voor een beginnende kunstliefhebber of verzamelaar kan het misschien een beetje een uitdagende plek lijken. Echter valt dit gelukkig wel mee en kun je de prijzen altijd rechtstreeks met de kunstenaars bespreken. Dit zorgt over het algemeen voor een veel redelijkere prijs en is zeker een leuke herinnering aan Art Eindhoven. Met de vele verschillende soorten kunst die je hier kunt vinden, zit er altijd wel iets tussen dat je leuk vind.

Dat maakt Art Eindhoven dan ook zeker een unieke plaats om kunst in Nederland te bekijken. Er zijn helaas niet zo veel locaties in Nederland meer waar je nog echt naar kunst kunt kijken en met de kunstenaar een gesprek kunt voeren. Hier is Art Eindhoven echt geweldig voor, en we raden je dan ook zeker aan om er eens naar toe te gaan!