Art Assen

Art Explosion Assen; voorheen bekend als Art Assen

Voor iedereen die van kunstbeurzen houdt, is de grootste en meest veelzijdige kunstbeurs van Noord-Holland zeker een aanrader. We hebben het natuurlijk over Art Assen. Het is een beurs die jaarlijks terug komt en al sinds 2008 gehouden wordt. Je vind hier alle vormen van kunst en je kunt de meeste dingen ook kopen op de veiling die na afloop is. Dit zorgt ervoor dat de kunstenaars wat kunnen verdienen en de verzamelaars hun verzameling uit kunnen breiden met alles wat ze maar willen. Ideaal ook voor de nieuwe kunstenaar.

Dit zorgt er dan ook voor dat Art Assen niet alleen geliefd is bij Nederlandse kunstenaars, maar ook internationaal krijgen ze erg veel aandacht.

Fashion crop portrait of beauty model with colorful powder make up show hush sign on dark studio background. Beautiful woman with creative splash makeup. Abstract colourful art make-up

Soort Kunst

Met jaarlijks rond de 200 verschillende exposanten is er voor iedereen wel iets te vinden. Van nieuwe kunstenaars tot en met de ervaren kunstenaars. Van een paar euro tot duizenden euro’s en alles er tussenin.

Dit zorgt er voor dat het zelfs voor een kunstliefhebber die niet miljoenen heeft een leuke plek kan zijn om wat authentieke kunst op de kop te kunnen tikken. Het is zo divers dat iedere kunstenaar en galerij zich aan kan melden voor deze beurs.

Art Assen Informatie

Zoals we al even hadden aangekaart is Art Assen begonnen in 2008. Daarmee is het een kunstbeurs die al even bestaat en al een redelijk naam heeft gemaakt voor zichzelf. Zoals je misschien wel had verwacht kun je de beurs terug vinden in Assen.

In de meeste gevallen wordt de beurs gehouden in het laatste weekend van oktober. En duurt het gehele weekend. Dit zorgt ervoor dat je een dag kunt missen indien je niet beide dagen kunt. Het is wel zo dat sommige kunstenaars er slechts een van de twee dagen zal zijn.

Conclusie

Voor de echte kunstliefhebber, of je nu beginnend of ervaren bent, is Art Assen zeker een aanrader. Het is zo uitgebreid dat er voor iedereen wel iets te vinden valt. En zelfs als je niets wilt kopen is er genoeg kunst om naar te kijken en van te kunnen genieten. Het kan ook erg leuk zijn om daadwerkelijk een gesprek te voeren met kunstenaars.

Dit maakt Art Assen dan ook een geweldige plek om kunst in Nederland te bekijken en te kopen. Dus of je nu slechts een paar euro uit wilt geven of duizenden euro’s. Bij Art Assen kun je zeker het kunstwerk vinden waar je al die tijd al naar gezocht hebt.